Dopis u vezi sa objavljivanjem cenovnika medija

Transparentnost Srbija uputila je Regulatornom telu za elektronske medije, Agenciji za spre─Źavanje korupcije, Nadzornom odboru Skup┼ítine Srbije za pra─çenje izbora i Privremenom nadzornom telu za medije dopis u vezi sa (ne)ispunjavanjem zakonske obaveze elektronskih medija da objave tarife za politi─Źko ogla┼íavanje.
TS je ukazala da pojedini pru┼żaoci medijskih usluga nisu ispunili svoju zakonsku obavezu ili da je nisu ispunili u svemu na na─Źin koji omogu─çava ostvarivanje ciljeva Zakona. 
Stoga je TS pozvala ova tela i organe da preduzmu mere iz svoje nadle┼żnosti, kako bi se obezbedilo puno sprovo─Ĺenje zakona, ravnopravnost podnosilaca izbornih lista i predlaga─Źa kandidata i adekvatna kontrola finansiranja kampanje. 
Naime, na osnovu odredbaba Zakona o finansiranju politi─Źkih aktivnosti, popust koji se obra─Źunava na cenu, ukoliko nije tr┼żi┼íni, tretira se kao prilog politi─Źkom subjektu. Me─Ĺutim, u odsustvu unapred objavljenih informacija o tome koliko iznose tr┼żi┼íni popusti, ne─çe biti mogu─çe na nedvosmisleni na─Źin utvrditi da li je cena koju politi─Źki subjekti pla─çaju za ogla┼íavanje na odre─Ĺenom mediju tr┼żi┼ína ili ne.