Projekat: Monitoring finansiranja izborne kampanje 2014 – Beograd

U okviru projekta, TS je prikupljala, analizirala i promovisala zaklju─Źke o najzna─Źajnijim tro┼íkovima politi─Źkih stranaka i kandidata u kampanji za beogradske izbore 2014 godine, (zlo)upotrebama javnih funkcija i javnih resursa za strana─Źke promocije i celokupnoj implementaciji pravila o finansiranju kampanje.

Op┼íti cilj projekta bio je da se olak┼ía sprovo─Ĺenje pravila o finansiranju kampanje za gradske izbore u Beogradu 2014. i da se spre─Źi zloupotreba javnih resursa za potrebe kampanje.

Pojedina─Źni ciljevi projekta su:

1. procena nivoa i vrste finansiranja kampanje svakog politi─Źkog subjekta koji u─Źestvuje na izborima

2. procena uticaja izborne kampanje na aktivnosti dr┼żavnih organa i javnih funkcionera, uklju─Źuju─çi i potencijalne zloupotrebe javnih resursa

3. informisati relevantne dr┼żavne institucije (naro─Źito Agenciju za borbu protiv korupcije), nacionalne i me─Ĺunarodne aktere i gra─Ĺane o nalazima i preporukama TS kako da se re┼íe identifikovani problemi.

MATERIJAL:

Projekat je omogu─çen podr┼íkom ameri─Źkog naroda putem Ameri─Źke agencije za me─Ĺunarodni razvoj (USAID) kroz Projekat za reformu pravosu─Ĺa i odgovornu vlast i ne mora neophodno odslikavati stavove USAID ili Vlade Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava.

usaid_srbija

Monitoring finansiranja izborne kampanje 2014